HTML

Bori goes to Holland

Akadozó emailezések és összeegyezthetetlen szkájprandevúk helyett szerény kis beszámolók messziföldre és hazaköltözésem történéseiből. Instead of erratic email exchanges and unmanagable skype appointments, voila, a collection of humble reports of my life abroad and after moving back home.

Friss topikok

Címkék

2017.12.04. 22:37 borsincka

How living abroad has taught me how much I love Budapest

There's a lot of stuff I realized about Hungary, specifically Budapest, since I lived abroad.

A huge chunk of this is basically just realizing the stuff I really like, stuff I was really missing while living in the Netherlands. I gave an allegedly entertaining talk about the gist of the things I adore in my hometown, so here you go, knock yourself out!

More elaborate comparative write-up about the moving home experience in the making - stay tuned!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://borigoestoholland.blog.hu/api/trackback/id/tr813430593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clementino01 2017.12.05. 19:12:11

Érdekes az a pont, hogy kint nincs meg a spontaneitás. Azt hiszem, ez több Ny-európai országra igaz. Ellenben az itthoni nagy spontaneitás sajnos együttjár a kiszámíthatatlansággal is. Azaz ha ott megbeszélsz 2 hétre előre egy találkát, az utána fix, hogy összejön. Az ígéretnek súlya van, nem úgy mint Mo-n, ahol lazán lemondják fél órával előtte a találkozót. Azt hiszem, az előbbit meg lehet szokni, az utóbbit kevésbé.

borsincka 2018.01.01. 15:43:27

@clementino01: Teljesen igaz! Oszinten szolva en a ketto kozotti atmenetet szeretem: elore megtervezett programok ahol szamithatunk a tobbiekre, de ne minden napra - legyen par ures nap is ahol az ember a pillanatnyi kedve szerint alakithatja a dolgokat. De ez utobbi az en preferenciam szerint is nem az elso rovasara kene hogy menjen. A hollandoknal viszont tenyleg a lo masik oldala, paran bevallottak nekem hogy igy nonek fel, ez a megszokas, de hogy faraszto nagyon es nyomasztja oket a kotottseg. Szoval az arany kozeput kene mindenkinek :)
süti beállítások módosítása